Aby léto nezanechalo škody na kráse

 

Léto znamená velkou zkoušku pro naši krásu. Kvůli ostrým slunečním paprskům a chloru nebo soli nás většinou koncem léta čekají krepaté vlasy s vyšisovanou barvou a podrážděná pokožka. Poradíme vám, jak tyto letní katastrofy napravit, abyste se opět cítili i vypadali svěží.

Jak pečovat o vlasy v létě

Pobyt venku na čerstvém vzduchu je skvělý pro naše zdraví i psychickou pohodu, nicméně ať už raději lenošíme u vody, nebo dáváme přednost aktivní dovolené v přírodě, naše vlasy dostávají zabrat. Slunce, vysoká vlhkost, moře či chlor v bazénech vlasy namáhají, pokrývky hlavy včetně přilby na kolo zase „slibují“ jejich mechanické poškození. Častější mytí vlasů je paradoxně vysušuje.

Pokud vaše vlasy žádné takové známky poškození ještě nevykazují, máte velké štěstí. Nicméně část léta je ještě před námi a používání vhodných přípravků je důležitější než kdy jindy. Pokud řešíte, jaký šampon na vlasy s sebou k moři nebo do přírody, rovnou sáhněte po variantě obsahující vysoce hydratační látky, jako je například aloe vera nebo keratin.

 

Péče o vlasy poškozené letními radovánkami

Pokud si léto užíváte plnými doušky stejně jako my, je na čase začít s regenerací a kvalitní péčí. Pořiďte si přípravky, které obnoví strukturu vlasů a vrátí jim přirozenou krásu. Ideálně bez chemických složek, které si na zdraví vlasů také vybírají svou daň. My v Inve Beauty doporučujeme například značku Phyto, jejíž zakladatel byl od začátku fascinován přírodou a rozhodl se využívat sílu rostlin.

 

Tip zakladatelky Inve Beauty Veroniky Sádlíkové: Mezi nejlepší přípravky na krepaté vlasy patří šampon Phyto Defrisant, který zničené vlasy přirozeně vyživuje a krepatění hned vyhlazuje.

Jak vyživit vlasy od kořínků po konečky

Jak už asi tušíte, základem je jako vždy dostatečná hydratace, ale také přísun určitých vitaminů. Jak na to, aby byla vaše hříva opět bohatá a zdravá?

O poškozené vlasy pečujte s citem

Při mytí vlasy příliš nedřete, pokožku hlavy jen jemně promasírujte krouživými pohyby. Dbejte na to, abyste při oplachování z vlasů vymyli všechen šampon. Mokré vlasy opatrně rozčesávejte po jednotlivých pramenech, k šetrnějšímu rozčesání vám pomohou kondicionéry. Vlasy nedrhněte ručníkem, ale na chvíli je zabalte do speciálního turbanu z jemných vláken šetrných k vlasům.

U poškozených vlasů, ale i v letních měsících obecně omezte tepelnou úpravu vlasů na minimum. Odložte žehličku, kulmu i fén, umyté vlasy nechávejte volně uschnout.

Vyšisované vlasy: jak na šetrné barvení

Klasické barvy obsahují oxidanty, které unavené vlasy rozhodně nepotřebují. Řešením však mohou být přírodní barvy bez peroxidu a amoniaku, které vlasy zároveň regenerují a udržují v nich vlhkost. My jsme udělali skvělou zkušenost s českou značkou Voono.

 

Jak pečovat o pleť v létě

Začněme opět prevencí, protože ta je vždy nejdůležitější. Budeme se opakovat, ale dostatečná hydratace je základ. Používaná kosmetika by ale neměla být mastná, vsaďte spíše na tělová mléka, která díky lehčí textuře pronikají více do hloubky. Pokožku promažte ideálně po každém koupání

 

Druhým důležitým krokem prevence je používání opalovacích přípravků i těch po opalování.

Péče o pokožku, která napraví napáchané škody

Častější koupání, chlor a opalovací krémy narušují ochrannou kožní bariéru, slunce kůži vysušuje. Nevzhlednost je v tomto případě nejmenší problém, více by vás měl trápit fakt, že pokožka je pak náchylnější ke vzniku infekcí a ekzému. Pokud jste podcenili prevenci, s regenerací pokožky neotálejte.

Suchá kůže potřebuje hydratovat zvenku i zevnitř

Na hodně dehydratovanou pokožku doporučujeme použít tělový krém na suchou až velmi suchou pokožku. Tyto přípravky obsahují složky, které pomáhají pokožku účinně regenerovat a hydratovat. Mezi takové složky patří například:

  • bambucké máslo,
  • aloe vera,
  • vitamin E.
 

Pokud chcete dosáhnout opravdu rychlého zlepšení, musíte hydratovat také zevnitř. Pijte dostatek čisté vody nebo přírodních limonád s vitaminy, dbejte také na přísun ovoce a zeleniny

Regenerace kůže po spálení

Stane se to občas každému z nás, opalovacím přípravkům navzdory. Jako první pomoc při spálené kůži od slunce můžete vyzkoušet některý z osvědčených domácích triků. Produkty obsahující protizánětlivou kyselinu mléčnou (kefír, jogurt, tvaroh) nebo rozpůlený list aloe vera vaší pokožce uleví.

Na trhu najdete tělová mléka, která mají osvěžující texturu pro ochlazení pokožky a obsahují regenerační látky, jako jsou aloe vera, D-panthenol nebo bambucké máslo. My doporučujeme použít:

Spálenou pokožku mažte klidně několikrát denně.

Může se vám stát, že i přes veškerou následnou péči dojde u spálené kůže k loupání. Loupající se kousky nikdy nestrhávejte a zintenzivněte hydrataci. Do úplného zhojení pokožku nevystavujte slunci.

Pigmentové skvrny po opalování: jak na ně

Po dlouhodobějším působení slunečního záření se vám mohou na pokožce obličeje, rukou, krku a dekoltu objevit tmavé flíčky. O pigmentových skvrnách si můžete více přečíst v našem článku, ale rovnou vám můžeme říci, že nejúčinnějším řešením pigmentových skvrn je prevence. Nepodceňujte používání opalovacích přípravků se SPF50+ a dodržování dalších zásad bezpečného opalování.

Pokud už ke škodě došlo, nezbývá vám než sáhnout po krému na pigmentové skvrny. Například řada EUCERIN Anti-Pigment nabízí krémy a gely s patentovanou účinnou složkou, která redukuje pigmentové skvrny a brání jejich opakovanému výskytu.

 

Užijte si léto bez následků

Nepodceňujte prevenci v podobě dostatečné hydratace. A pokud už k tomu dojde, spolehněte se na kvalitní kosmetiku, která vám pomůže rychle a účinně zregenerovat. Spolehněte se na Inve Beauty.

 
Přihlaste se do newsletteru

Akční nabídky a čerstvé články na váš e-mail

Chcete se dozvědět jako první o výhodných nabídkách a zajímavých článcích ze světa kosmetiky a zdravé výživy? Odebírejte náš občasný newsletter.